Рууни: Радвам се на възможността, която Дарби ми предостави


Н. Гавазов

Рууни: Радвам се на възможността, която Дарби ми предостави

Нападателят на Ди Си Юнайтед Уейн Рууни сподели емоциите си от предстоящото си преминаване в Дарби Каунти, където ще играе ролята на играещ треньор.

"Много съм доволен от възможността, която ми предостави Дарби. Очаквам с нетърпение да работя с Филип Коку, помощниците му и отбора. Сигурен съм, че мога сериозно да допринеса за резултатите на клуба. Щастлив съм също, че мога да започна треньорската си кариера и да работя както с основния тим, така и с академията на Дарби.

Искам да използвам възможността да благодаря на Ди Си Юнайтед, на собствениците, ръководството и феновете на клуба. За мен бе страхотно да работя с тях. Искам да знаят, че ще направя всичко възможно, за да може отборът да влезе в плейофите на МЛС", заяви Рууни за пресслужбата на Дарби Каунти.

33-годишният Рууни е възпитаник на Евертън. През 2004 г. той преминава в Манчестър Юнайтед за 37 млн. евро. Там англичанинът  изигра 559 мача във всички турнири, в които отбеляза 253 гола и даде 146 асистенции. През 2017 г. нападателят се завърна в Евертън, а година по-късно премина в американския клуб.

  Сподели
323