Продажбата на Ливърпул пред провал


Н. Гавазов

Продажбата на Ливърпул  пред провал

Сделката чрез която NESV трябваше да стане собственик на Ливърпул е вече под опасността да не се състои. Това стана ясно, след последните действия на единия от съсобствениците на клуба Том Хикс да продаде своя дял от акциите на хедж фонда Mill Financial. Предположенията са, че по този начин ще се провали планът на Борда на директорите да продаде клуба на NESV. Освен това, стана ясно, че Mill Financial притежава 50% от акциите на Джордж Джилет, които са постъпили като платежно средство за просрочен кредит. Ако и втората половина от акциите се окажат във фонда, то тогава той ще стане едноличен собственик на Ливърпул.

Редакторът на спортния отдел на ББС Дейвид Бонд коментира предполагаемите ходове на Хикс и заяви, че издействането на временна ограничителна заповед е било само ход от страна на американците да забавят нещата - толкова, колкото да има време да се прехвърлят акции в хедж фонда.

„Борда на директорите не успя да осъществи продажбата заради временната заповед наложена от тексаския съд. Снощи съдът в Далас по необясними причини отложи гледането на делото за днес - само три часа преди крайния срок определен от Върховния съд в Лондон и за мен това се направи умишлено, за да има време Хикс да оформи сделката с Mill Financial и да им предаде отговорностите по управлението на клуба. Ако това се случи, NESV ще се окажа е сложна ситуация, защото ако хедж фонда върне парите на Royal Bank of Scotland, то няма да има необходимост от продажба. Има много неясноти - за да си продаде своя дял, Хикс се нуждае от съгласие на Борда на Ливърпул, който обаче ще блокира опита за прехвърляне на акции. Но какво са намислили в крайна сметка американските каубои - ще стане ясно в следващите часове.

 

  Сподели
177