Глейзър могат да повторят съдбата на Хикс и Джилет


Н. Гавазов

Глейзър могат да повторят съдбата на Хикс и Джилет

Президентът на Британската Асоциация на спорта Мел Голдберг предупреди собствениците на Манчестър Юнайтед за възможността да бъдат споделени от съдбата на Том Хикс и Джордж Джилет. Както е известно, Върховния съд в Лондон отсъди снощи, че Ливърпул може да бъде продаден на американската компания NESV и днес по обяд се очаква какво ще бъде решението на съда в Тексас по отношение на жалбата на двамата американци. Според специалистите е малко вероятно те да успеят, което означава, че най-вероятно до края на деня Ливърпул ще смени собственика си.

Мел Голдберг заяви, че случващото се с Ливърпул има голямо значение за всички други клубове с подобни колосални задължения и сегашните собственици трябв ада се замислят над делата си.

„Продажбата на Ливърпул може да има големи последствия в далечното бъдеще за другите клубове, но на първо място това се отнася за Манчестър Юнайтед. Там дългът достигна невероятните 700 милиона паунда и нека това бъде едно предупреждение за финансистите на семейство Глейзър. Отправям наистина едно послание към тях, но не само това. Посланието ми е и към всички бъдещи купувачи на клубовете", заяви пред Sky Sports Голдберг.

 

  Сподели
73