Евра: Исках да ударя Суарес, но не го мразя


Н. Гавазов

Евра: Исках да ударя Суарес, но не го мразя

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра заяви, че никога не е бил гневен на  нападателя Луис Суарес след расисткия скандал през 2011 година.

По време на мач от  Висшата лига между Юнайтед и Ливърпул на "Анфийлд“ преди осем години, Суарес нарече Евра няколко пъти с думата "негър“.

По време на разследването  Луис потвърди, че наистина е използвал  думата, но по никакъв начин в расистки контекст. По този начин уругваецът бе наказан за осем мача и глобен с 40 хиляди паунда.

Когато двамата се срещнаха отново - през февруари 2012 г. - Суарес пренебрегна ръкостискане с Евра, но Патрис не се ядосва на своя насилник.

"Получих много заплашителни писма. Няколко месеца охранителите с автомобили дежуриха около къщата ми денонощно. Семейството ми изпитваше трудности, но аз израснах по стръмните улици на Ле Хулис, така че за мен това бе нещо нормално. Но за други може да е безумие. Дори брат ми каза: "Внимавайте“, когато шофирахме.

Не знам дали Суарес е расист. Не познавам семейството му. Но расизмът се разпространи много през годините и този ден Луис прояви расизъм. По време на изслушването казах, че не искам Суарес да бъде наказан, защото не го познавам достатъчно близо, за да твърдя, че е расист. Но тогава той използва расистката дума.

Не мразя Луис. Никога не го мразех. Тогава исках да го ударя, но не мога да мразя някого. В сърцето ми няма омраза. Мога да отговоря, но омразата е твърде силна дума за мен. Когато ме помолиха  да избера отбор от най-добрите играчи, включих Суарес там, защото по това време той бе най-добрият нападател.

Защо да не призная таланта му, дори и да не е добър човек? Дори не знам дали е добър човек. Имахме една схватка. По онова време не бих отишъл на почивка с него, но не мога да го намразя", заяви Евра.

  Сподели
466