Тотнъм се върнал за Фернандеш след изявлението на Спортинг


Н. Гавазов

Тотнъм се върнал за Фернандеш след изявлението на Спортинг

Тотнъм е започнал преговори за полузащитника на Спортинг Бруно Фернандеш след като лисабонци излязоха с изявление, че Манчестър Юнайтед не е отправял оферта за играча.

До момента се смяташе, че "червените дяволи" са единствените от Висшата лига, който проявяват сериозен интерес към португалеца. Тотнъм се интересуваше от Бруно, но след като се появиха първите слухове за интерес на Юнайтед, "шпорите" загуби интерес към халфа - за президента Даниел Леви е ясно, че не може да се съревновава с клуба от "Олд Трафорд" във финансов план, а и намесата на друг клуб би довело до покачване на цената на играча, което Леви не желае.

Във вторник Спортинг излезе с официално изявление, в което отрече за какъвто и да е контакт с Юнайтед по въпроса за Фернандеш. Така лисабонци сложиха точка на мощната вълна от слухове, свързващи "червените дяволи" с Бруно. Това обаче бе като сигнал към Тотнъм да се върне към 24-годишния португалец. Ръководството на лондончани с оперативна бързина реагира на съобщението на Спортинг и още същия ден изпрати делегация, която вчера се срещна с колегите си от Лисабон.

"Шпорите" разглеждат Бруно като алтернатива на Джовани Ло Селсьо от Реал Бетис. Аржентинецът се смяташе за основна трансферна цел на Маурисио Почетино, но цената от 55 милиона паунда доведе до отдръпване на Даниел Леви.

  Сподели
438