Арсенал купи Пепе за рекордна сума


Н. Гавазов

Арсенал купи Пепе за рекордна сума

Арсенал обяви за привличането на Никола Пепе от Лил. Според неофициални източници, стойността на сделката е 72 милиона паунда.  

Пепе вкара 22 гола и даде 11 асистенции в 38 мача през миналия сезон във френската Лига 1, благодарение на което попадна на радара на най-големите клубове в Европа.

Сред претендентите за Никола  се сочеха имената на Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Евертън, ПСЖ и Наполи, но "артилеристите" работеха бързо, договаряйки се с Лил и  със самия играч.

След преминаване на медицински преглед в четвъртък, Пепе подписа дългосрочен договор с Арсенал. Така 24-годишното  крило от националния отбор на Кот д'Ивоар стана  рекордна придобивка в историята на лондонския клуб и ще играе за артилеристите под 19-то число.

"Никола е способно и талантливо крило, което бе желано от най-добрите европейски клубове. Покупката  на първокласно  крило бе една от основните ни цели през този прозорец и се радвам, че той дойде  при нас.

Той ще добави бързина, сила и креативност, а също така ще позволи на нашия отбор да вкарва повече голове", заяви мениджърът на Арсенал Унай Емери.

  Сподели
504