Циркът около Ливърпул продължава


Н. Гавазов

Циркът около Ливърпул продължава

Съсобствениците на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет продължават да се противят на продажбата на клуба. Сега двамата американци са се обърнали към съда на щата Тексас, който наложи временна заповед за осъществяване на сделката. При това, Хикс и Джилет обвиниха Борда на директорите в мошеничество.

Сегашните съсобственици заведоха дело срещу трима членове на Борда, срещу Кралската банка на Шотландия и компанията NESV, която има намерение да закупи Ливърпул.

"Те се опитаха да създадат схема, с която ще продадат Ливърпул на NESV, със стотици милиони долари под истинската пазарна цена. В делото е описан начинът, по който собствениците бяха пренебрегнати в срещи, дискусии и комуникации относно потенциалната продажба на акциите на клуба към NESV", съобщи говорител на Хикс и Джилет.

"След като Върховния съд одобри тази сделка, ние се срещнахме с представители на комапнията NESV, за да я завършим. Но Хикс и Джилет отново успяха да стопират продажбата на клуба. Но ние ще се постараем в най-близко време да отменим тази заповед", се казва в официално изявление на Борда на директорите, което бе публикувано на официалния сайт на Ливърпул.

 

  Сподели
77