Мойс обясни провала си в Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс обясни провала си в Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс се опита да обясни провала си на "Олд Трафорд".

Ставайки наследник на Сър Алекс Фъргюсън през 2013 г., Мойс дори не успя да завърши  първия си сезон начело на Юнайтед. На първо място, Дейвид обвинява себе си и съжалява, че не му е дадено време да оправи всичко.

"Мога само да мечтая за това, моят период да се бе развил по-добре. Това бе чудесна възможност и почувствах, че съм подходящ за тази работа.

Най-вече съм разстроен от себе си за това, че не се развиха добре нещата. Убеден съм, че съм по-добър, отколкото се проявих. Трябваше да си свърша по-добре работата. Но имаше смекчаващи обстоятелства. Даже, ако гледам сега, постиженията на Сър Алекс в Лигата с този отбор изглеждат впечатляващи.

Това, което не получих, е време. Вярвам ли, че Юнайтед щеше да  бъде в Шампионска лига сега? Да, ако бях начело. Вярвам ли, че щяхме да бъдем по-стабилен клуб? Да, вярвам.  Но също така трябва да призная, че трябваше да спечеля повече мачове в краткосрочен план.

Имах наистина добър състав, но стареещ състав. Подписах само с двама играчи, останалите мениджъри получиха купища. Не мислех, че на Юнайтед са необходими много покупки, исках да го правя постепенно.

В идеалния случай повечето клубове трябва да подписват с три до четирима играчи годишно. Все още вярвам в това. Манчестър Юнайтед никога не може да бъде революция. Трябваше да бъде еволюция. Исках да се придържам към всички принципи и традиции на Манчестър Юнайтед.

Не мислех, че ще бъда под напрежение само  след шест или 10 месеца поради факта, че все още не съм достигнал ценностите на клуба. Може би бях наивен и трябваше да осъзная това по-рано.

Това бе отбор, който се променяше и остаряваше. Той  бе  много привързан към предишния си мениджър  и това е разбираемо. Трябваше ми малко време, за да свикнат с мен, но не бих тръгнал да правя друго по-различно", заяви Мойс.

  Сподели
475