Мойс: Понякога е трудно да се разбере в коя посока се движи Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс: Понякога е трудно да се разбере в коя посока се движи Юнайтед

Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед Давид Мойс е убеден, че Оле Гунар Солскяер предстои да се изправи срещу един труден етап в кариерата си.

Самият Мойс се задържа на  "Олд Трафорд“ само за 10 месеца, въпреки че имаше шестгодишен договор, така че той отлично знае как се чувства някой, който постоянно е сравняван със Сър Алекс Фъргюсън.

През това лято Юнайтед купи само Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс, а Мойс вижда в това завръщане към традициите. Въпреки всичко, шотландският специалист е убеден, че на Оле няма да бъде по-лесно от това.

"Това е тежка работа. Видяхте колко е трудно, с моя пример, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо. Тази работа се оказа много трудна, даже за опитни специалисти.

Мисля, че ще е труден сезон и за Оле, но той се опитва да направи всичко както трябва. Надявам се, че той ще бъде успешен. Но очакванията към тях бяха много големи.

Когато станете мениджър на Манчестър Юнайтед, от вас се очаква да побеждавате във  всеки мач. А когато спечелите, от вас се очаква да спечелите в добър стил. Трябва да побеждавате и в добавка да вкарвате много голове. Той е осведомен за това и знае, че трябва да бъде добър", заяви Мойс.

Дейвид говори и за трансферната политика на Манчестър Юнайтед.

"Понякога бе трудно да се разбере в коя посока се движи  Манчестър Юнайтед. Подписват ли играчи в името на маркетинга, в което преуспяха или пък подписват с играчи за футболния терен - и аз не съм сигурен в това.   

Манчестър Юнайтед винаги е имал свои собствени ценности и класа. Но ценностите на Манчестър Юнайтед не винаги са били насочени към  закупуване на най-скъпите играчи. Те го правят по свой начин, привличайки момчета от академията и избирайки най-добрите млади футболисти. Те решиха да купят млади играчи през това лято. Но Уейн Рууни дойде от Евертън, когато бе на 18 години. Кристиано Роналдо дойде на 18. Политиката по привличането на млади футболисти съществува от много години.

Понякога те купуваха звезди като Ерик Кантона или подписваха с някой, за да направят нещо различно, какъвто бе  случаят с Робин ван Перси. Но никога не съм мислил, че това е клуб, в който всичко е поставено върху парите, макар че ако се наложи, те имат възможност да харчат много пари", каза още специалистът.  

  Сподели
467