Карагър не разбира, защо Ливърпул е купил Кийн


Н. Гавазов

Карагър не разбира, защо Ливърпул е купил Кийн

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър призна, че все още не може да разбере защо навремето "червените" не са закупили нападателя Роби Кийн.

През юли 2008 г. Ливърпул плати 19 милиона паунда на Тотнъм за Кийн, който, след като вкара  само пет гола в 19 мача за "червените", се завърна при "шпорите"  след седем месеца. Този трансфер все още озадачава Карагър.

"Ще бъда честен с вас, не разбирам защо въобще  купихме Роби Кийн.

Позволете ми да обясня какво имам предвид. Роби Кийн е играч от най-високо ниво в Тотнъм. Но през предходния сезон Стивън Джерард игра  заедно с Фернандо Торес, изпълнявайки  ролята на 10-и номер. Играхме по този начин през цялата втора половина на сезона, и мисля, че Стиви създаде  20 гола.

Имахме Торес на върха, така че когато купихме Роби Кийн, си помислих: "Защо да прекъснеш нещо, което работи толкова добре?". Хората говореха, че Стиви може да се отдръпне назад, но той добре играеше на тази позиция.

Роби Кийн не разви отношенията си с Рафаел Бенитес от самото начало. Мисля, че той би могъл да работи с друг мениджър. Според мен, това бе неправилно време и неправилният мениджър за него. Но мога да кажа грешният мениджър. Рафа би казал "грешният играч", заяви Карагър.

  Сподели
489