Клоп коментира слуховете за връщане на Коутиньо


Н. Гавазов

Клоп коментира слуховете за връщане на Коутиньо

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп изключи връщането на халфа на Барселона Филипе Коутиньо на "Анфийлд".

През януари 2018 г. Ливърпул продаде Кутиньо на Барселона по  сделка на стойност 142 млн. паунда, но Филипе не успя да се наложи като основен играч на "Камп Ноу".

Според слуховете, каталонският клуб иска да се отърве от най-скъпата си покупка, във връзка с което Ливърпул се назовава като  една от възможните насоки за кариерно развитие на 27-годишния  бразилец.

Подобен трансфер  обаче не е включен в плановете на Клоп.

"Като цяло, Фил Коутиньо  все още може да бъде полезен за всеки отбор в света. Аз съм 100% сигурен. Но това не е най-важното. Харесвам Фил, той е страхотен играч и всичко това, но покупката  му би изисквало много, много, много , много, много, много, много, много големи пари, а сега не е нашата година за това.

Това просто не е възможно. Както казах, той би всеки отбор по-добър, включително и нас, но аз наистина се надявам, че той ще намери успеха си  в Барселона.

Или може би вече го  е намерил там. Ние сме в контакт с него, но това не е толкова близък контакт, за да знаем точно какво се случва, но сме сигурни, че всичко, което се казва за него, са вестникарски клюки.

Ако всичко написано за мен във вестниците бе вярно... Уау! Същото е и с него. Бих казал, че той е напълно щастлив в Барселона и иска да подпише шестгодишен договор или нещо подобно", заяви Клоп.

Източник от "Анфийлд" добавя, че европейските шампиони даже не разглеждат наемането на бразилеца, който вкара 54 гола в 201 мача за "червените".

  Сподели
644