Клоп: Ливърпул не може да харчи безумни пари


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул не може да харчи безумни пари

Мениджърът на Ливърпул  Юрген Клоп заяви, че неговият клуб остава на трансферния пазар, но няма да харчи много пари.

След като спечелиха финала в Шампионска лига "червените"  все още не успяват  да укрепят състава си, като подписаха само с младия защитник Сеп ван ден Берг. Освен това "Ливърпул  се сбогува с Алберто Морено и Даниел Стъридж, чиито договори изтекоха.

Според Клоп, Ливърпул просто няма възможност постоянно да прави силни покупки, както в предишните прозорци, но "червените" постоянно търсят подходящи играчи на правилната цена.

"Не е лесно. Миналата година казах, че не е лесно да подобриш отбора за разумни пари. За луди пари винаги можеш да го направиш - просто плащаш за това, което искаш, това е всичко.

Ние не сме такъв клуб. Не можем да направим това. Ние сме много богати, но не можем да правим това, което правят другите клубове. Така е устроено това.

Трябва обаче да действаме. Трябва да търсим решения в хода на сезона. Да, понякога решението е на трансферния пазар и тогава  купуваме. Не трябва да назовавам играчите, всички и така ги познават. Но в противен случай трябва да търсите решения на тренировъчната база и именно това правим сега.

Все още търсим, но това не е най-големият прозорец за Ливърпул. Това ще бъде само трансферен прозорец. Времето ще покаже какво се случва и ако не направим нещо, значи ще има причини.

Цялата работа е в  отбора. По време на трансферния прозорец трябва да изградиш отбор за предстоящия сезон. Но аз вече имам отбор. Ако можем да поканим някой, който ще ни направи още по-добри, ще видим. Но ако не, отборът вече е тук. Отново трябва да търсим решения в различните моменти", заяви Клоп.

  Сподели
597