Солскяер ще се вслуша в мнението на Кийн за капитан на отбора


Н. Гавазов

Солскяер ще се вслуша в мнението на Кийн за капитан на отбора

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер  заяви, че ще вземе предвид мнението на бившия си съотборник Рой Кийн, когато избира нов капитан на "червените дяволи".

Преди началото на новия сезон норвежецът  ще трябва да реши кой ще получи лентата от Антонио Валенсия, който напусна клуба. Фаворит за това е  Пол Погба, но френският халф не крие желанието си да напусне Юнайтед.

В тази ситуация Солскер ще прибегне до съвета на бившия капитан на "дяволите" Кийн. И въпреки че Рой си позволява открито да критикува Юнайтед през последните години, той все още има отлични отношения с Оле.

"Постоянно общувам с Рой и дори идвам да го посетя за чаша чай. Винаги се вслушвам в неговите мнения. Оценявам ги много високо.

Рой веднъж каза в интервю, че има много приятели. Но мисля, че с него сме много близки. Станахме приятели. Той бе велик лидер. Бях щастлив, че той ми бе капитан.

Имахме Роббо (Брайън Робсън), Гари (Невил), Гигси (Райън Гигс), Кино. Всички би бил щастлив да има такива лидери, но обществото се промени и вече няма такива играчи.  Венсан Компани напусна Манчестър Сити и на тях ще им е трудно да го заменят.

Как ще избера нов капитан? Има различни способи да бъде направено това. Може да бъде избор на клуба, а може и на играчите. А и аз мога да постъпя като диктатор", заяви Солскяер.

  Сподели
531