Юнайтед реши въпроса с Де Хеа


Н. Гавазов

Юнайтед реши въпроса с Де Хеа

Манчестър Юнайтед се съгласи да похарчи 117 милиона паунда, за да запази  вратаря Давид Де Хеа за следващите шест години.

Напомняме, че "червените дяволи" преговарят с основния си страж за нов договор повече от година. През това време пресата съобщи, че Де Хеа  е недоволен от финансовите условия, които му предлагат и се съмнява в спортните амбиции на клуба.

Испанецът никога не успя да привлече вниманието на Реал Мадрид, където за малко не отиде преди няколко години, но по-рабо през лятото ПСЖ изпрати съблазнително предложение в опит да примами Давид.

Въпреки това, след много обсъждане, 28-годишният испанец реши да свърже бъдещето си с Юнайтед. Сега Де Хеа трябва да сключи ново споразумение след  завръщането си от азиатската обиколка.

Заплатата на Давид по новия договор ще бъде 375 хиляди паунда на седмица, което ще го направи най-добре платения вратар в света. Увеличаването на заплатите помогна на Юнайтед да спаси Де Хеа, но източник от процеса на преговорите  подчертава, че вратарят е фокусиран изключително  върху футболната страна.

Де Хеа е благодарен на Оле Гунар Солсякер и на клуба за подкрепа в края на миналия сезон - това бе труден период за Давид,  но мениджърът по всякакъв начин защити своя страж.

Тъй като бъдещето на Де Хеа вече е определено, сега Юнайтед може спокойно да пусне Дийн Хендерсън под наем в Шефийлд Юнайтед.

  Сподели
504