16-годишен ирландец отказа на Нюкасъл и Бърнли


Н. Гавазов

16-годишен ирландец отказа на Нюкасъл и Бърнли

16-годишният бивш нападател от академията на Манчестър Юнайтед Мипо Одубеко е отказал примамливи оферти от страна на Нюкасъл и Бърнли. Футболистът вкара 35 гола за юношеския тим на "червените дяволи" през миналия сезон. Контрактът на ирландеца обаче изтече, а той отказа да продължи взаимоотношенията си с клуба от "Олд Трафорд".

Одубеко е с невероятен чувство към гола, изключителен мощен и през миналата година игра за следващата възрастова група U-18. Според специалисти, показателите на момчето са същите като тези на Уейн Рууни на тази възраст.

Въпреки добрите данни, Юнайтед така и не успя да убеди Мипо да продължи контракта си. Според неофициални източници, играчът от националния отбор на Ирландия (U-17) е поискал да стане член на младежкия тим на "червените дяволи", но е получил отказ.

Сега става ясно, че Нюкасъл и Бърнли са предложили на нападателя тази възможност, но той е отказал. Към момента не е ясно къде ще продължи кариерата си Одубеко. По-рано през седмицата скаути на Дженоа и Фейнорд са влезли в контакт с Мипо и предположенията са, че двата клуба са представили по-добри варианти за развитие на кариерата на играча.

 

  Сподели
410