Добри новини за Ливърпул


Н. Гавазов

Добри новини за Ливърпул

Както е известно, днес съдът в Лондон ще разгледа съдебния иск на съсобствениците на Ливърпул Хикс и Джилет, които оспорват решението на Борда на директорите относно продажбата на клуба. Това решение ще бъде съдбовно за „мърсисайдци", защото от него зависи дали те ще изпаднат в несъстоятелност и ще им бъдат отнети 9 точки от актива или сделката, при която ще бъдат изплатени всички задължения ще се осъществи.

Късно снощи обаче се получиха добри вести и то от най-неочакваното място - Кралската банка на Шотландия (RBS), откъдето направиха изявление, че са се сдобили със съдебно предписание, което забранява на сегашните американски собственици да правят каквито и да е изменения в Борда на директорите. Както е известно, миналата седмица Хикс и Джилет 15 минути преди заседанието на Борда, се опитаха да подменят неговия състав, с цел да не се гласува продажбата на клуба на консорциума New England Sports Ventures.

„Както е известно, на 4 октомври мистър Хикс и мистър Джилет предприеха опит да осъществят изменения в системата на корпоративното управление на клуба, а това е нарушение на поетите по-рано договорни задължение. Във връзка с това, RBS се обърна към съда и получихме временно съдебно предписание, което забранява на мистър Хикс и мистър Джилет да предприемат каквито и да е крачки в направление отстраняване на лица от Борда на директорите. Заседанието във вторник представлява по своему продължение на сегашното и не трябва да се разглежда като опит на RBS за въвеждане на външно управление. Ние се надяваме на успешен завършек на процеса", се казва в обръщението на Кралската банка на Шотландия до медиите.

Според специалистите, последното развитие на събития предопределя изхода на днешния процес и най-вероятно ще отхвърли иска на Хикс и Джилет.

 

  Сподели
91