Джака е основен кандидат за капитан на Арсенал


Н. Гавазов

Джака е основен кандидат за капитан на Арсенал

Полузащитникът Гранит Джака  може да стане капитан на Арсенал през новия сезон. Според The ​​Telegraph, 26-годишният футболист се счита за основен кандидат за тази роля.

През миналия сезон Джака бе един от петимата капитани, избрани от Унай Емери. Петър Чех, който бе в този списък, завърши кариерата си, а халфът Аарън Рамзи се премести в Ювентус.

Лоран Кошчелни, който през миналия сезон носеше капитанската лента, отказа да замине за  предсезонно турне с тима това лято. Арсенал откри дисциплинарно дело срещу него и французинът може да напусне клуба.

26-годишният Джака преди това бе  капитан на Борусия Мьонхенгладбах и също така изпълнява тази  роля в швейцарския национален отбор.

"В момента Кошчелни има договор с Арсенал, но ние ще говорим с ръководството на клуба и с него дали ще продължи да играе в отбора. Имаме играчи с възможности (да бъдат капитани) и  един от тях е Гранит Джака, той е бил лидер в съблекалнята.

Имаме Месут Йзил, Начо Монреал. Има и други играчи, които също могат да изпълняват тази роля. Искам екип от трима до петима капитани", заяви Емери.

  Сподели
449