Уест Бромич стана поредната жертва на Тигрите


А. Франгов

Уест Бромич стана поредната жертва на Тигрите

Новакът в Премиършип Хъл Сити продължава невероятното си представяне в елита с категорична победа с 3:0 като гост на Уест Бромич Албиън. Момчетата на Фил Браун за пореден път този сезон се справиха блестящо и тотално надиграха своя съперник, и то като гост в Бирмингам.

Интересното е, че гостите вкараха и трите гола за 18 минути след почивката.

През първото полувреме феновете на "Дъ Хоутърнс" не видяха много добри атаки или кадърен футбол, но във втората част двата отбор апочнаха по-агресивно и показаха добра игра. Хъл поведе още в 47-та минута след гол на Камил Заят. Дийн Марни центрира добре от корнер и за Заят не бе проблем да открие резултата. В 61-та Джиовани удвои с глава след пас на Марлън Кинг. Третият гол отново бе дело на двамата нападатели. Джиовани върна жеста и подаде на Кинг, който направи резултата класически.

Така след този мач и феноменалното представяне на „Тигрите" от началото на сезона, те се намират на трето място в Премиършип с 20 точки от 9 мача, като Челси и Ливърпул също имат толкова, но с по-добра голова разлика. Припомняме, че преди старта на първенството Фил Браун бе обявил като цел на отбора да спечели 40 точки и да запази мястото си в елита.

УЕСТ БРОМИЧ - ХЪЛ СИТИ 0:3 (0:0)
0:1 -
Заят (47)
0:2 - Джиовани (61)
0:3 - Кинг (66)
УЕСТ БРОМИЧ: Карсън, Цуйферлун, Донк, Олсон, Робинсън, Морисън (80-Моор), Грийнинг, Корен (80-Брънт), Борха Валеро, Милър (80-МакДоналд), Робъртс
ХЪЛ СИТИ: Майл, МакШейн, Заят, Търнър, Доусън (10-Рикетс), Марни, Ашбий (75-Хюз), Боатенг, Кузен, Кинг, Джиовани (78-Гарсия)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Милър (Уест Бромич); Рикетс, Ашбий (Хъл)
СЪДИЯ: Лий Пробърт
СТАДИОН: "Дъ Хоутърнс", 26 323 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
180