Фелайни е можел да напусне Юнайтед още след първия сезон


Н. Гавазов

Фелайни е можел да напусне Юнайтед още след първия сезон

Полузащитникът Маруан Фелайни заяви, че е може да напусне клуба няколко пъти по време на кариерата си в Манчестър Юнайтед.

"През 2014 г. почти се преместих в Наполи, тогава разговарях с Бенитес. Първата ми година в Манчестър бе  далече  от най-доброто.

През онова лято имах прекрасно представяне на Световното първенство с  белгийския национален отбор. Наистина си помислих за напускане, но тогава осъзнах, че Юнайтед е страхотен клуб, а Висшата лига е голямо състезание. Исках отново да опитам", заяви Фелайни.

В крайна сметка белгиецът остана в Юнайтед до януари 2019 г., когато напусна за да играе за китайския Шандон  Лунен. Наполи обаче не е  единственият клуб, заради  който кариерата на Маруан е можела да се развие по друг начин.

"Преди година имах друга възможност. Моят агент разговаря с Милан, но аз познавам Жозе  Моуриньо много добре, добре се разбирахме и той искаше да остана в Юнайтед.

Лесно ми бе да реша да остана за още няколко месеца. Моуриньо се отнасяше  чудесно с мен и все още го чувствам това. Харесвам го като човек, той е строг, но благороден. И що се отнася до възходите и падения във футбола, това е нормално за играча и треньора ", добави Маруан.

  Сподели
474