Де Хеа е на прага да подпише нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Де Хеа е на прага да подпише нов договор с Юнайтед

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа  е на път да подпише нов договор със своя клуб със  заплата от 375 000 паунда на седмица.

Както е известно, "червените дяволи" преговарят с първия си номер за разширяване на сътрудничеството повече от година. Към момента на испанеца му остават по-малко от 12 месеца от настоящето споразумение.

Първоначално 28-годишният страж поиска от Юнайтед да увеличи седмичната му заплата до 500 000 паунда, които получава Алексис Санчес, с основанието, че е по-полезен от чилиеца.

Но в крайна сметка Давид направи отстъпки и бе постигнат компромис. Очевидно е, че Де Хеа  смекчи позицията си заради липсата на сериозен интерес към него от страна на топ клубовете в Европа.

Независимо от това Де Хеа ще се превърне в заплатеният  вратар в света, увеличавайки заплатата си от 200 до 375 хиляди паунда на седмица - никой друг вратар на планетата не получава толкова много.

Де Хеа, който е част от "червените дяволи" вече осем години, ще подпише след завръщането си от предсезонната подготовка. Сключвайки нова сделка, Юнайтед ще попречи на ключовия играч да напусне като свободен агент след една година.

  Сподели
437