Фенове на Арсенал написаха открито писмо до Крьонке


Н. Гавазов

Фенове на Арсенал написаха открито писмо до Крьонке

Фенове на Арсенал написаха  отворено писмо, в което разкритикуваха  собственика на клуба Стан Крьонке.

Третият пореден сезон без Шампионска  лига, унизително малкият трансферен бюджет и нежеланието на Крьонке да инвестира парите си в клуба, предизвиква огромно разочарование сред феновете на "артилеристите".

Веднага 16 популярни асоциации на фенове и блогъри подписаха колективен призив от две страници към американския бизнесмен, в който се настоява да се промени тази негативна тенденция.

"Като фенове на Арсенал, през последното десетилетие  с ужас наблюдавахме влошаването на играта на отбора. Когато Стан Крьонке започна да изкупува акциите на Арсенал, клубът току що участваше в първия си финал в Шампионска лига. 12 години по-късно Арсенал се готви трета поредна година да участва в Лига Европа.

Феновете никога не са се чувствали толкова маловажни извън терена. Никога не сме били слушани или ценени по-малко, отколкото сме сега. Това бе много добре илюстрирано, когато Стан Крьонке по принудителен ред закупи останалите акции от феновете, без да каже и една благодарствена дума за ролята им на опекун в клуба.

Усещането е, че Арсенал е на кръстопът. Клубът се нуждае от промяна. Всички подписали това изявление искат да видят значими крачки  от Стан Крьонке, за да бъде вдухнат нов живот в нашия футболен клуб.

Нужна е работа по укрепване на Борда и ръководството, за да може отново Арсенал да стане място, където феновете имат реално чувство за принадлежност. Измененията трябва да започнат с по-добро ръководство.

Стан Крьонке говори за амбициите да се бори за спечелване на Висшата лига и Шампионска лига. Ние обаче виждаме малко доказателства за това, как то ще бъде достигнато. Вместо това усещането за нашия клуб е като за инвестиционен инструмент, олицетворяващ заявлението на собственика, че той не е купил Арсенал за печелене на трофеи", се казва в част от изявлението  на феновете.

В това писмо са използвани много остри думи. Например, атмосферата на "Емирейтс"  по време на мачовете се нарича "бездушна", а политиката на клуба за трансферите и заплатите се нарича "некоординирана и намекваща за липсата на стратегия".

Добавяме, че Крьонке притежава акции на Арсенал от 2007 г.,   от 2011 г. е най-големият акционер, а от 2018 г. - единственият собственик на клуба.

  Сподели
711