Клоп: Лалана мже да изпълнява ролята на Жоржиньо


Н. Гавазов

Клоп: Лалана мже да изпълнява ролята на Жоржиньо

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че през новия сезон може да използва халфа Адам Лалана в "ролята на Жоржиньо".

Лалана напълно провали миналия сезон, след като отбеляза само пет мача в стартовия състав в рамките на Висшата лига.

Клоп обаче не бърза да се откаже от своя  любимец и се надява да възстанови кариерата на 31-годишен англичанин, с помощта на смяна на позицията му.

Ако по-рано Лалана бе свикнал да играе като атакуващ халф, то в първите два предсезонни мачове той действаше в опорната  зона - на позиция, в която игра Жоржиньо от Челси.

"Адам е такъв вид играч, който може да играе на тази позиция и той получава удоволствие от тази "роля на Жоржиньо". Само се надявам Маурицио Сари да не гледа нашите мачове и да не направи предложение за него.

За нас е важно да върнем Адам в ритъма и да го направим това по-рано. В тази позиция той прави неща, в които е добър по природа - той играе в тясно пространство, подава  топката, понякога се открива зад гърба на съперниците си и с Мили (Джеймс Милнър) винаги съществуват възможности за такива откривания. Това е още един вариант за игра за нас.

Той се нуждае от малко късмет, като всички нас в живота. Ако преминем през предсезонния период без травми, можем да кажем, че имаме няколко нови играчи", заяви Клоп.

  Сподели
507