Арсенал купил Обаменяг благодарение на Грановская


Н. Гавазов

Арсенал купил Обаменяг благодарение на Грановская

Бившият функционер, отговарящ за трансферите в Арсенал  Дик Лоу разказа, че покупката на Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд е станала благодарение и на директора на Челси Марина Грановская.

През януари 2018 г. Арсенал плати рекордните 56 милиона паунда за своя клуб за Обамеянг. Въпреки впечатляващата сума, тази инвестиция се изплати  - Пиер-Емерик вкара 41 гола в 65 мача за "артилеристите", спечелвайки "Златната обувка" през  миналия сезон във Висшата лига.

Този трансфер обаче не би бил възможен, ако Борусия не е успяла да привлече Мичи Батшуай от Челси в замяна на Обамеянг.

"Сделката за Обамеянг беше луда, защото Жиру искаше да напусне. Челси изпращаше Батшуай под наем в Борусия  Дортмунд, а Обамеянг идваше при нас.

Това беше тристранна сделка. В Дортмунд ни бе казано, че Обамеянг  няма да напусне, ако не получат играча от Челси, а ние  със сигурност не бихме пуснали Жиру, ако Обамеянг не дойдеше при нас.

Във футбола обикновено не говорим с конкурентите си на лично ниво, но ситуацията в този тристранен процес бе  толкова напрегната, че се обадих на Марина и казах, че и трите страни ще получат това, което искат, само ако се доверят един на друг.

Уважавам Марина толкова много, тя винаги е честна и директна с теб. Тя каза: "Ако получим Жиру, тогава ще изпратим нашия играч под наем  в Дортмунд, а вие се оправяйте  по-нататък. И това се случи", заяви Лоу.

  Сподели
422