Райт нападна Кошчелни


Н. Гавазов

Райт нападна Кошчелни

Легендата на Арсенал Иън Райт  разкритикува капитана на "артилеристите"  Лоран Кошчелни  за отказа му да замине с отбора на предсезонна подготовка.

Тази седмица отборът на Унай Емери  отлетя за Америка, за да се подготви за новия сезон, оставяйки у дома Кошелни, който реши да потърси трансфер в един от френските клубове.

Райт подозира, че 33-годишният защитник се е подвел по агента си. Йън  също така предупреждава, че Лоран може да унищожи репутацията си, която той усърдно е градил през годините.

"Той по невероятен начин служеше на клуба, видяхме го да играе чрез болка и да изгради репутацията си като легенда. Той заслужава легендарен статут.

Но сега е такова време от сезона, когато всички трябва да сплотени. Предстои труден сезон, ние сме в преходен период и трябва да наваксаме много.

Когато нашият капитан откаже да играе и откаже да замине за предсезонна обиколка след девет години вярна служба, той леко разрушава репутацията си, а това ме обърква. Защо Лоран?

Толкова съм разстроен за решението му  в този момент и ако неговият агент стои зад него - и се надявам, че е така - тогава той трябва да се срамува от това, че го  е убедил да направи това. Никога няма да повярвам, че сам е помислил за това.

Ти си  този, когото избрахме като наш капитан, наш лидер, а сега навлизаме в предсезонния период с капитана, който отказа да отиде на турне. Получих световъртеж  от това и се моля този проблем да бъде решен възможно най-скоро.

Това е лош пример. Арсенал трябва да действа бързо, прилагайки дисциплинарни мерки. Обичам те Лоран, но това е лошо решение", заяви Райт.

  Сподели
426