Пиърс предсказва титла на Ливърпул


Н. Гавазов

Пиърс предсказва титла на Ливърпул

Бившият играч и мениджър на Манчестър Сити Стюарт Пиърс очаква, че "гражданите" ще отстъпят  титлата на Висшата лига на Ливърпул през новия сезон.

През сезон 2018/19, Ливърпул запази интригата в борбата за титлата до последния кръг, но Сити направи серия от 14 победи и завърши с една точка пред "червените".

Пиърс очаква, че този провал ще мобилизира  още повече Ливърпул и през новата кампания "червените" най-после ще спечелят първата си титла в ерата на Висшата лига.

"Мисля, че този Ливърпул е достатъчно добър, за да победи Сити. Предвиждах титла за Ливърпул и миналото лято - те събраха повече от 90 точки и все пак  останаха без титла, но това е само причина да се похвали Сити. Тази година все още залагам на Ливърпул.

Титлата от Висшата лига е Светият Граал за тях, и мисля, че загубеното първенство само ще изостри концентрацията им. Те проведоха  последния сезон по сензационен начин и спечелиха само един трофей, макар това да е трофея на Шампионска лига. Това бе почти образцово представяне в лигата, с изключение на поражението им от Сити.

Връща  се Джо Гомес, на когото се поставят високи очаквания. Алекс Окслейд-Чембърлейн също се връща и тези двамата ще добавят нещо към това, което вече имат.

Те загубиха няколко играчи в лицето на Даниел Стъридж и Алберто Морено, но това изобщо няма да им навреди", заяви Пиърс.

  Сподели
438