Лукаку очаква, че ще остане в Юнайтед


Н. Гавазов

Лукаку очаква, че ще остане в Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку се съмнява, че ще отиде в Интер до затварянето на този трансферен  прозорец, тъй като миланският клуб не е готов да плати необходимата сума за него.

На 11 юли спортният директор на Интер Пиеро Аузилио пристигна в Лондон, където се срещна с ръководителя на "червените дяволи" Ед Удуърд, но предложените условия за белгиеца не се харесаха на английската страна, освен това италианският клуб никога не направи официална оферта за трансфер на 26-годишния нападател.

Манчестър Юнайтед ясно показа на Интер, че е готов да освободи Лукаку за не по-малко от 75 милиона паунда (приблизително € 83,5 милиона), които бяха платени  на Евертън за нападателя преди две години, плюс 15 милиона паунда бонуси. Сега англичаните са готови да си върнат инвестициите в играча.

"Нерадзурите" не разполагат даже с половината от сумата от 90 милиона паунда, а вариантът с включване на друг футболист в сделката бяха отхвърлени от самото начало. Освен това, исканите от Нюкасъл 50 милиона паунда за Шон Лонгстаф, който за цялата си кариера има само девет мача в елита, само са убедили Юнайтед да не прави никакви отстъпки в тази толкова голяма инфлация на трансферния пазар.

През  сезон 2018/19 Ромелу вкара 15 гола и даде 4 асистенции в 45 мача за Манчестър Юнайтед във всички турнири. Контрактът на играча е валиден  до 30 юни 2022 г. и включва възможност за удължаване с една кампания.

  Сподели
366