Шимбонда: Ериксен не може да заиграе в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Шимбонда: Ериксен не може да заиграе в Реал Мадрид

Бившият футболист на Тотнъм Паскал Шимбонда вярва, че халфът на "шпорите" Кристиан Ериксен  няма да има стабилно място в основата  на Реал Мадрид.

След шест години в Лондон, Ериксен внезапно обяви през юни, че иска да опита нещо ново. Така "шпорите“ бяха поставени под натиск, защото Кристиан отказва да поднови договора си, който изтича  след 12 месеца.

27-годишният датчанин е назован като трансферна цел на Реал Мадрид и Шимбонда е убеден, че за Тотнъм наистина ще е по-добре да продаде Ериксен. Паскал обаче предварително предупреждава Кристиан, че няма да играе редовно в Мадрид.

"Най-добре за Тотнъм и за самия  Ериксен е да напусне клуба през това лято.

Ериксен няма да играе в първия отбор на Реал Мадрид, но това е цената, която той трябва да плати за трофеи. В Мадрид има твърде много играчи от световна класа като Азар, Модрич и Кроос и всички те ще имат приоритет над него.

Реал  е огромен клуб, и няма място за играчи, които си позволяват да си уреждат почивен ден. Ако Ериксен има спад във формата, другият играч ще заеме неговото място, докато в Тотнъм това не е възможно.

Преход  в Реал Мадрид ще бъде огромна стъпка за него, но той трябва да предприеме тази стъпка. Той вече показа, че може сам да печели мачове и аз съм убеден, че той може да го направи и в Мадрид", заяви Шимбонда.

  Сподели
446