Днес Арсенал ще представи нова оферта за Заха


Н. Гавазов

Днес Арсенал ще представи нова оферта за Заха

Арсенал отказва да признае поражението в желанието си да получи Уилфрид Захо и подготвя ново предложение за крилото на Кристъл Палас.

Напомняме, че в края на юни Палас отказа да продаде най-добрия си играч на Арсенал за 40 милиона паунда. Едва загубили  Аарън Уан Бисака, "орлите" бяха готови да освободят Заха само за 80 милиона. Палас обаче прекрати всякакви контакти с Арсенал, след като стана ясно, че "артилеристите" дори предлагат да разсрочат въпросните 40 милиона паунда - според източници, това е предизвикало шок сред босовете на Палас.

Вчера обаче се появиха информации, че на "Емирейтс" са разбрали, че "орлите" са готови на компромис по отношение на цената на Заха. Клубът от "Селхърст Парк" ще приеме сделка и за 70 милиона паунда. "Артилеристите" обаче нямат и тези пари, но този път Арсенал възнамерява да излезе от ситуацията, предлагайки един или двама футболисти като разменна монета. Става дума за някой измежду Калъм Чембърс, Карл Дженкинсън и Мохамед Елени могат да се превърнат в разменна монета.

Източници от "Емирейтс" твърдят, че предложението на Арсенал ще бъде направено до края на днешния ден. В клуба се надяват, че подобрената оферта и желанието на Заха да играе за отбора от своето детство ще спомогнат за осъществяването на сделката.

  Сподели
439