Клоп: Такива истории могат да се случат само във футбола


Н. Гавазов

Клоп: Такива истории могат да се случат само във футбола

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп коментира новината за подновяването на договора с нападателя Дивок Ориги. Новото споразумение на 24-годишния белгийски футболист  е предвидено за пет години.

"Наистина мисля, че и двете страни спечелиха в тази ситуация. Такива истории могат да се появят само във футбола. През 2016 г. Дивок получи сериозна травма, намирайки се в най-добрата форма в живота си. Тъжно бе да се види как това се отразява на кариерата му, защото дълго време страдаше, а когато се върна, отборът  вече летеше по терена. Не бе лесно да се включи в играта и не успяваше да набере увереност. Той мислеше за напускане преди началото на миналия сезон. Всичко това не е здравословно, но в същото време е част от неговата история.

Ориги растеше  и в определен момент в обучението стана ясно, че той отново е готов да играе в центъра на атаката. Той се справи с тази роля и ни помогна да отбележим изключително важни голове. Искахме да удължим договора и е страхотно, че нашите желания съвпаднаха. Той осъзна, че е преживял трудни времена, но ние никога не сме го изоставяли", заяви Клоп.

  Сподели
457