Солскяер моли Погба да проведе още един сезон в Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер моли Погба да проведе още един сезон в Юнайтед

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще се опита да убеди полузащитника Пол Погба да се посвети на "червените дяволи" още една година преди да напусне клуба.

Нито Погба, нито неговият агент Мино Райола пазят в тайна желанието на французина да напусне "Олд Трафорд" през това лято. А в същото време остава неясно къде желае да продължи кариерата си Пол. И Реал Мадрид, и Ювентус похарчиха немалко пари до момента, така че намирането на 120 милиона паунда за Погба е трудно и за тях.  

В допълнение към впечатляващата  компенсация, клубът, който реши да подпише с Погба, ще трябва да да харчи пари и за личния договор на Пол, който получава по 300 000 паунда на седмица и едва ли ще се съгласи на по-малко пари.

Така се оказва, че само едно желание не е достатъчно за напускане на Юнайтед. И Солскяер вижда това като възможност да задържи 26-годишния французин в своя  отбор - макар и само за още един сезон.

Както съобщава The Sun  в ексклузивен материал, норвежкият треньор ще се опита да убеди Пол да му помогне в преструктурирането на Юнайтед. В замяна на това Погба ще получи уверение, че ще напусне безпрепятствено клуба през следващото лято.

Солскяер смята, че за него е много важно да говори с играча и да изясни ситуацията. В противен случай присъствието на нещастен играч в тима може да повлияе неблагоприятно на атмосферата в съблекалнята, от което пострада Жозе Моуриньо, който водеше тима преди Оле.

Също така се съобщава, че Солскяер вече е получил подкрепата на босовете на Юнайтед  в стремежа си да спаси Погба. Отпътуването на Пол през следващото лято е  компромис, който ще задоволи всички.

Напомняме, че Погба започна силно под ръководството на Оле през ноември миналата година, превръщайки се в двигател на успехите  на "червените дяволи". След това обаче играчът влоши формата и окончателно загуби формата си. По-рано в пресата се появиха съобщения, че 81% от феновете на Юнайтед желаят напускането на Погба.

  Сподели
398