Арсенал и Сент Етиен се договориха за Салиба


Н. Гавазов

Арсенал и Сент Етиен се договориха за Салиба

Арсенал и Сент Етиен се договориха за размера на компенсацията за защитника Вилиам Салиба в размер на 26 милиона паунда.

18-годишният футболист едва през миналия сезон се отправи към първия отбор на "зелените"  и изигра 16 мача в Лига 1, но това се оказа напълно  достатъчно, за да привлече интереса на големите клубове. Според различни източници, Тотнъм и Рома са едни от клубовете, които са се опитали да привлекат играча.

Вилиам обаче ще отиде в Арсенал, който бе най-упорит в процеса на преговорите. По-рано във френската преса се появиха съобщения, че Сент Етиен настоява да получи за играча минимум 30 милиона паунда, докато лондончани се надяваха да похарчат не повече от 25 милиона паунда. Крайната цена, срещу която Салиба ще се отправи към "Емирейтс" е 26 милиона паунда. Тя бе постигната късно снощи.

Днес, по време на поредния кръг от преговорите, двата клуба се разбраха, че играчът ще остане под наем в Сент Етиен, като представителят на Лига 1 няма да плати нищо за това. От своя страна "зелените" също ще направят компромис - Арсенал ще плати само 9 милиона паунда сега, а останалите 17 милиона ще бъдат дадени на Сент Етиен в два транша до края на следващата календарна година.

Това напълно устройва лондончани, които по този начин закупиха футболист, а в същото време запазиха по-голямата част от трансферния бюджет за това лято.

  Сподели
494