Гуардиола: "Анфийлд" не прилича на нито един стадион в света


Н. Гавазов

Гуардиола:

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е убеден, че "Анфийлд", където играе Ливърпул е уникален стадион.

Само преди няколко седмици бившият отбор на Гуардиола Барселона  претърпя съкрушително поражение на "Анфийлд"  с резултат 4:0 и напусна Шампионска лига.

Гуардиола много добре разбира какво е почувствала Барселона, играейки тук, защото само преди година той загуби тук със Сити с резултат 3: 0 в първа четвъртфинална среща от Шампионска лига.

"Мислех, че те (Барселона) биха вкарали поне един гол на "Анфийлд". И съм убеден, че техните играчи са знаели, че "Анфийлд" е "Анфийлд".  

Там има нещо, което няма да намерите на друг стадион в света. Те вкарват гол, а в следващите пет минути започваш да чувстваш, че ще получиш  още четири. Чувствате се малък и изглежда, че противникът е навсякъде.

Всички преминахме през това, което се случи с Барса. Те ми се засмяха, когато загубихме 3: 0 след 15-20 първи минути в четвъртфинала. Но гостуванията на този стадион са трудни, в добавка, това е съревнование, където всичко може да се реши от една ръка, една засада и от "Анфийлд" ... През следващата година Сари и  Кристиано Роналдо ще изпитат това върху себе си", заяви Гуардиола.  

  Сподели
439