В Палас са в шок от предложението на Арсенал за Заха


Н. Гавазов

В Палас са в шок от предложението на Арсенал за Заха

Арсенал предложи 40 милиона паунда за крилото на Кристал Палас Уилфрид Заха.

Напомняме, че през миналата седмица стана известно, че Заха не просто иска  да напусне "орлите", а конкретно да премине в Арсенал, на който е фен от детството си.

По-рано пресата съобщи, че наставникът  на "артилеристите"  Унай Емери е помолил  шефовете на клуба си да продължат да търсят средства за привличането  на играча от националния отбор на Кот д'Ивоар, въпреки ограничените финанси.

Думите на Емери бяха чути и вчера  стана известно, че Арсенал е предложил 40 милиона паунда за Заха - практически целия си бюджет за трансфери през този прозорец.

Според източници от "Селхърст Парк", "орлите" моментално са отказали тази оферта. Клубът току що загуби един от ключовите си играчи в лицето на Аарън Уан-Бисака, който премина в Манчестър Юнайтед и във връзка с това Палас не смята да прави никакви компромиси по отношение на цената на Заха. Африканецът се оценява на 80 милиона паунда, а 22 милиона паунда от тази сума ще отиде в Манчестър Юнайтед, който е бивш клуб на Уилфрид.

Нещо повече, представителите на Палас буквално са изпаднали в шок, научавайки за предложението на "артилеристите" за Заха. На "Селхърст Парк" ясно разбират, цена от 80 милиона паунда за Заха е леко завишена с оглед на опита да бъде запазен нападателят, но и никой не е очаквал подобна ниска оферта от страна на Арсенал. В Палас дори назрява мнението да бъдат прекратени всякакви контакти с Арсенал по отношение на Уилфрид.

"Уилфрид винаги ще цени  Кристал Палас и неговите фенове, които му дадоха огромна подкрепа, но мечтата на брат ми е да играе за Арсенал.

Като се има предвид всичко, което Уилфрид даде на Кристал Палас по отношение на запазване на статута на клуб от Висшата лига, аз се надявам, че все пак Палас ще намери начин да преговаря с Арсенал, за да може Уилфрид да изпълни мечтата си и да играе в евротурнирите с клуба, който подкрепя още от детството си", заяви братът на Заха.

  Сподели
627