Рашфорд: Трябва да върнем Юнайтед на пистата


Н. Гавазов

Рашфорд: Трябва да върнем Юнайтед на пистата

Нападателят Маркус Рашфорд призна, че изпитва болка от сегашната ситуация  в Манчестър Юнайтед.

Отборът на Оле Гунар Солскяер показа изключително депресиращи резултати в края на миналия сезон, завършвайки на шесто място във Висшата лига - без трофеи и без билет за Шампионска лига.

Рашфорд, като възпитаник  и фен на Юнайтед изключително трудно преживява проблемите на родния си клуб. В понеделник обаче Маркус подписа нов договор и сега иска да помогне на "червените дяволи" да си възвърнат предишното величие.

"Изпитвам силни усещания от подписването на новия контракт, това е голяма гордост за мен. Манчестър Юнайтед е едно голямо семейство. Някои клубове нямат това - те са просто футболен клуб. Затова за мен Манчестър Юнайтед е нещо повече от футболен клуб.

Като фен на клуба изпитвам  и други емоции. Нека да кажем, че когато загубим мач, това ме засяга по-силно, защото съм фен. Всеки ден усещам болка от сегашната ни позиция в сравнение с това, което бе  в предишни времена. Болката е като мотивация. Това ме прави по-твърдо решен да върна клуба на заслуженото му място.

Не искам нищо повече, освен да видя как този клуб отново печели  Висшата лига, отново печели  Шампионска лига. Всеки тук заслужава много, много повече, отколкото им даваме сега. Не само феновете го заслужават, но и самият клуб.

Те не заслужават това положение, в което  се намираме. Като играчи, ние трябва да използваме тази възможност, за да забравим последните пет или шест години и да върнем клуба на пистата", заяви Рашфорд.

  Сподели
493