Заха иска да напусне Палас и предпочита в Арсенал


Н. Гавазов

Заха иска да напусне Палас и предпочита в Арсенал

Крилото Уилфрид Заха желае да напусне Кристъл Палас това лято и предпочита Арсенал като място за продължение на кариерата.

Напомняме, че веднага след края на изминалия сезон във  Висшата лига Заха се срещна с президента на “орлите" Стив Париш и обяви, че иска да премине в по-голям клуб.

Според източници,  25-годишният играч от националния отбор на Кот д'Ивоар не е променил мнението си за напускане и все още се надява да намери клуб, с който да може да играе в Шампионска лига и да се бори за трофеи.

Арсенал не попадна в Шампионска лига за следващия сезон, но това не намалява привлекателността на "артилеристите"  в очите на бившия играч Манчестър Юнайтед, но проблемът е, че Палас оценява звездата си на 80 милиона паунда.

Цената на Уилфрид е почти два пъти колкото  целия бюджет за трансфери на Арсенал за това лято, така че най-реалистичният сценарий за клуба от "Емирейтс"  да получи Заха е да продаде нападателя Пиер-Емерик Обамеянг.

Поради отсъствието си от  елитния  европейски турнир Арсенал се оказа в много ограничено финансово положение и затова е принуден  да съществува според принципа "всеки играч има своя цена", независимо дали става дума за  Обамеянг или Лукас Торейра, който е свързван с Милан.

  Сподели
487