Десаи: Абрамович никога не е грешил с избора на мениджър


Н. Гавазов

Десаи: Абрамович никога не е грешил с избора на мениджър

Бившият защитник на Челси Марсел Десаи  призова феновете на "сините" да се доверят на инстинкта на собственика на клуба Роман Абрамович относно  назначаването на нов мениджър на тима.

Миналата седмица лондончани  позволиха на Маурицио Сари да отиде в Ювентус и сега, както се очаква, клубът от "Стамфорд Бридж" ще предложи работа като наставник на отбора на легендата Франк Лампард.

Назначаването на 40-годишния англичанин е повод за известно безпокойство, защото Франк има само един сезон на треньорското поприще, при това на ниво Чемпиъншип - с Дарби Каунти.  Някои експерти побързаха да предрекат провал за Франки, въпреки твърденията в пресата, че руският олигарх ще даде време на Лампард и поне през първия сезон няма да търси резултати от специалиста.

Десаи е убеден, че Абрамович няма как да  сбърка в своя избор.

"Трябва да помним и да се доверим на факта, че Абрамович всеки път избира правилния мениджър, който след това постига победи.

Тази година те спечелиха Лига Европа и завършиха на трето място във Висшата лига. Да, не сме много щастливи от начина, по който Челси играе, но как предлагате да изпреварите два такива силно мощни отбора като Ливърпул и Манчестър Сити.

Изкопаха Сари отнякъде, така че съм сигурен, че ще намерят друг мениджър. Сега не могат да си купят нови играчи, така че се нуждаят от специалист  с добра философия, за да използват съществуващи играчи като Педро, Вилиан и Оливие Жиру. Този мениджър също така трябва да разбира от тактика", заяви Десаи.

  Сподели
547