Реднап: Солскяер го чака много работа


Н. Гавазов

Реднап: Солскяер го чака много работа

Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап даде някои съвети на мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер относно това как да укрепи отбора през лятото.

Напомняме, че клубът от "Олд Трафорд"  вече подписа Даниел Джеймс от Суонзи, но основните покупки на Солскяер  все още предстоят.

Впечатлението е, че при норвежеца "червените дяволи" залагат на привличането  на млади и обещаващи британци, които могат да укрепят отбора в борбата за попадане в  топ 4 на Висшата лига.

Според Реднап, Оле трябва да направи твърде много покупки, за да намери всички подходящи играчи на вътрешния пазар. Хари съветва Юнайтед да вземе пример от съседите си в Манчестър Сити.

"Те имат важни зони  в отбора, които трябва да бъдат укрепени. Много са далече зад Манчестър Сити. Има огромно разстояние между тях и Ливърпул с Тотнъм. Солскяер го чака много работа.

Сега става дума за комплектоването на състава. Той няма магическа пръчка. Не може да разчита, че всичко ще бъде коригирано само чрез тренировки. Това е доказано. Те получиха импулс, когато Солскяер започна да работи и всичко вървеше добре, но сега не могат вземат нито един мач.

Гледаш ги и разбираш, защо Кардиф ги победи в последния мач от сезона. Те са далеч зад лидерите. И не става въпрос за треньорската работа, а за подбора на играчите.

Не бих искал да кажа колко време ще отнеме. Зависи от това кого ще привлекат  и колко искат да похарчат. Ако искате най-добрите играчи, трябва да се охарчите.

На Гуардиола в Манчестър Сити му трябваше десен защитник и те взеха най-добрия в лигата в лицето на Кайл Уокър за повече от 50 милиона.

Най-добрите играчи вече са в най-добрите отбори. Не можете да отидете и да примамите някой от Тотнъм, Ливърпул или Манчестър Сити - вероятно и от Арсенал или Челси. Може ли Юнайтед  да намери всички необходими играчи? Не знам, но те трябва да извършат пет-шест трансфера", заяви Реднал.

  Сподели
388