Арсенал ще бъде още по-активен в търсенето на купувач за Йозил


Н. Гавазов

Арсенал ще бъде още по-активен в търсенето на купувач за Йозил

Арсенал ще направи допълнителни усилия, за да намери купувач за халфа Месут Озил.

След като  "артилеристите" не успяха да попаднат в Шампионска лига, сега те са изправени пред сериозни финансови проблеми - мениджърът  Унай Емери има само около 40 милиона паунда за трансфери през лятото.

В тази ситуация Емери е принуден да мисли за раздяла с играчите, чиято продажба може да донесе добри пари и да разтовари ведомостта за заплатите.

В тази връзка Арсенал определи цена от 30 милиона паунда за Озил, но никак не е есно да се отърве от играч, който печели по 350 хиляди паунда на седмица.

Интерес към 30-годишния германец показа "Галатасарай“, "Фенербахче“ и "Бешикташ“, но нито един от турските грандове  не се оказа готов да плати цената и да плаща на Месут всяка година по 18 милиона паунда. .

Както съобщава The Sun, сега Арсенал ще положи допълнителни усилия, за да намери нов дом за Йозил.  Това е един от най-важните приоритети за лондонския клуб, който рискува да приключи фискалната година със загуба от над 50 милиона паунда преди плащане на данъците.

Напомняме, че в последния сезон под ръководството на Арсен Венгер Арсенал успя да компенсира  пропускането на Шампионска лига, като продаде играчи за 110 милиона паунда - "Емирейтс" бе напуснат от  Алекс Окслейд-Чембърлейн, Тио Уолкот, Оливие Жиру, Войчех Шчесни и Габрил Паулисща. През първата година на Емери, продажбите паднаха до 7 милиона паунда, а Аарън Рамзи, Дани Уелбек, Петър Чех и Стефан Лихтщайнер напуснаха клуба като свободни агенти.

  Сподели
390