Роберто Мартинес посъветва Лукаку да напусне Юнайтед


Н. Гавазов

Роберто Мартинес посъветва Лукаку да напусне Юнайтед

Старши-треньорът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес препоръча на нападателя си Ромелу Лукаку да напусне Манчестър Юнайтед.

Напомняме, че с пристигането на Оле Гуна Солскяер на поста мениджър на "червените дяволи, Лукаку престана да бъде солиден играч в стартовия състав, а в края на сезона той започна ясно да намеква за напускане на клуба.

По-рано през юни Ромелу даде ясно да се разбере, че би искал да премине  в Интер, назовавайки новия наставник на "нерадзурите"  Антонио Конте нарича като "най-добрият треньор в света".

Според Мартинес най-добре за Лукаку е да си тръгне от Юнайтед.

"Очевидно е, че той трябва да напусне Манчестър Юнайтед. Това ще бъде от полза и за двете страни. Сега е важно Ромел да намери правилния клуб", заяви  Мартинес пред белгийския HLN.

Роберто даде интервю и за Sky Sports, в което леко заглади ъглите на острото си изказване, призовавайки играч и клуб да намерят "правилното решение".

"Ромелу Лукаку и Манчестър Юнайтед трябва да намерят правилното решение и за двете страни. Ако Ромелу и Лукаку са доволни от промените, ще има смисъл да се даде на играча ново предизвикателство. Ако в бъдеще Ромелу ще трябва да изиграе голяма роля в Манчестър Юнайтед, той ще е готов да изпълни тази задача", каза испанският специалист.

  Сподели
538