Легенда: Лампард е риск за Челси


Н. Гавазов

Легенда: Лампард е риск за Челси

Легендата на Челси Денис Уайз е убеден, че за лондонския клуб ще бъде голям риск да назначи Франк Лампард за мениджър на отбора.

"Честно казано, аз съм изненадан. Той свърши добра работа в Дарби  до плейофите. Но да стигнеш до плейофите и да не спечелиш там, не е достатъчно добре.

През последните пет сезона те участваха три пъти в плейофите. Ето защо са го правили и преди.

Мисля, че би било хубаво, ако той остане там по-дълго. В Дерби очакванията са свързани с класиране за плейофите и победа там.

В Челси е друго. Там се очаква да влезете в Шампионска лига и да спечелите трофеи в конкуренция  с най-добрите отбори. Ако този преход се случи, това ще е много  голям скок.

Това е огромен риск, но на Франк са присъщи на рисковете. Той поема рискове. Ще иска да се изпробва. Той може да каже, че ще разчита на младите играчи, тъй като клубът е под забрана за трансфери.

Не мисля, че би било правилно. Мисля, че трябва да е малко по-търпелив. Лампард напусна  преди пет години, а сега Челси има различен състав  от играчи. Те го уважават като футболист  и като индивид, но на първо място му трябва да спечели уважение като мениджър.

Има и други треньори, той не е единственият. Но изглежда, че всички  искат Франк, защото той бе невероятен играч там", заяви Уайз.

  Сподели
671