Пирес: Няма да стане само с 40 милиона


Н. Гавазов

Пирес: Няма да стане само с 40 милиона

Легендата на Арсенал Робер Пирес смята, че с бюджет от 40 милиона паунда, мениджърът на "артилеристите"  Унай Емери няма да изгради  отбор, способен да претендира за спечелване на  Висшата лига.

Завършвайки едва на пета позиция във Висшата лига и губейки финала на Лига Европа срещу Челси, Арсенал за трети пореден сезон остана без Шампионска лига.

В допълнение, с прекалено надути заплати Арсенал просто не може да си позволи да харчи много пари за нови попълнения през лятото.  Според Пирес, "артилеристите" няма как да бъдат успешни без пари.

"Прочетох, че Арсенал ще има много ограничен трансферен бюджет, става дума само 40 милиона паунда. Според мен това не е достатъчно.

Ако искате да създадете добър отбор, трябва да похарчите много пари, особено във Висшата лига. Уважавам позицията на Арсенал и собственика на клуба, но всеки знае, че трябва да похарчите много, ако искате да спечелите Висшата лига. Това не е от вчера и всеки, който се занимава с футбол, знае по какъв начин стоят нещата в този бизнес. Няма да стане само с 40 милиона.

Всички топ клубове искат да купят страхотни играчи, а страхотните играчи струват много пари", заяви Пирес.

  Сподели
390