Погба иска само в Реал Мадрид, французинът е готов на бойкот


Н. Гавазов

Погба иска само в Реал Мадрид, французинът е готов на бойкот

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба съобщи на своя  клуб, че иска да отиде в Реал Мадрид това лято и не обмисля други възможности.

Напомняме, че Погба започна да флиртува с Реал още по време на пролетната международна пауза, когато призна за симпатии към Кралския клуб и старши-треньора  Зинедин Зидан.

Тези симпатии са взаимни. Както съобщава Marca, Зидан отчаяно жадува да привлече Погба в отбора си, въпреки факта, че Реал Мадрид вече похарчи 300 милиона британски паунда за нови попълнения през  това лято.

Според испанското издание, "Олд Трафорд" би искал да запази Погба, защото Пол все още е съвсем млад и е един от малкото в отбора на Оле Гунар Солскяер, който може да претендира, че е играч от най-високо ниво.

Юнайтед  обаче възнамерява да похарчи много пари на трансферния пазар, но отсъствието на тима от Шампионска лига изисква от "червените дяволи"   да търсят възможност да възстановят някои от тези разходи.

Тази сага трябва да бъде решена веднага щом агентът на 26-годишния французин Мино Райола, от когото наскоро бе снета дисквалификацията, разреши проблема с бъдещето на друг от своите клиенти в лицето на Матейс  Де Лигт. Намирайки нов клуб за защитника на Аякс, италианецът ще може да се заеме и с бъдещето на  Погба.

Погба също така е свързван и с Ювентус, чийто спортен директор Фабио Паратичи летя до  Лондон тази седмица и се срещна с представители на Юнайтед, но самият Пол реши, че иска да отиде само в Реал.

ABC също дава своята лепта в сагата. Испанската медия твърди, че 26-годишният французин възнамерява да предприеме крайни мерки относно своя преход в Кралския клуб. Според медията, Погба възнамерява да поиска от Юнайтед продажба в Реал Мадрид. Ако "червените дяволи" откажат молбата на играча, тогава Пол ще организира бойкот и няма да се яви на разположение на клуба за старта на подготовката за новия сезон. Съобщава се, че футболистът дори е готов да отиде на намаление на работната заплата за прехода си в Мадрид.

  Сподели
380