Ювентус се договори с Челси за Сари


Н. Гавазов

Ювентус се договори с Челси за Сари

Ювентус постигна споразумение с Челси за прекратяването на договора на мениджъра  Маурицио Сари с лондонския клуб.

В дебютния си английски сезон Сари изведе "сините" на трето място във Висшата лига, взе участие във финала на Купата на Лигата и спечели Лига Европа. Маурицио превиши задачата, която му беше възложена - да върне клуба в Шампионска лига.

По време на кампанията италианецът  многократно говореше, че иска да остане във Висшата лига, но имаше напрежение в отношенията между Маурицио и феновете на Челси и собствените му играчи. Също така, италианецът бе разочарован заради липсата на директен контакт с топ мениджмънта на клуба.

Затова, когато в Ювентус се освободи  място, Сари уведоми  Челси за желанието си да се върне в Серия А. Единственият въпрос бе при какви условия Маурицио ще напусне.

В същото време Ювентус така и не изчака "сините" да уволнят Сари и започна преговори с италианеца. Челси пък се  отказа да прекрати договора по взаимно желание на страните, искайки  компенсация от клуба от Торино за Маурицио.

Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи отлетя за  Лондон в сряда вечер и късно в четвъртък успя да се споразумее за условията, при които Сари ще напусне "Стамфорд Бридж".

Sky Sports очаква 60-годишният италианец да подпише тригодишен договор с Ювентус  през следващите дни.

Що се отнася до "сините", те нямат нужда да бързат да търсят  замяна на Сари, защото клубът е под забрана за трансфери и въпросът за комплектоване на състава не стои на дневен ред.

  Сподели
346