Уилшър разказа как едва не е изоставил футбола преди години


Н. Гавазов

Уилшър разказа как едва не е изоставил футбола преди години

Полузащитникът на Уест Хем Джак Уилшир каза, че преди няколко години почти е напуснал футбола, когато синът му е имал здравословни проблеми.

Уилшър прекара голяма част от професионалната си кариера в болницата и се научи да се справя с такива проблеми  и никога да не се отказва.

Това, което всъщност е можело да се превърне в непреодолимо препятствие за 27-годишния англичанин, който тогава е играел за  Арсенал  е болестта на сина си Арчи.

"Непрекъснато си спомням за една травма, тя не излиза от главата ми. Случи се през 2016 г. - или може би през 2015 година.

Тогава бе трудно за мен, защото исках да се върна на своето ниво. В допълнение, когато се върнах у дома, четиригодишният ми син внезапно започна да получава припадъци.

Това се случваше отново и отново - всеки ден в продължение на четири месеца. Имаше моменти, когато трябваше да ходим в болницата посред нощ. Със съпругата ми проведохме голяма част от вечерите седнали, защото припадъците се случваха посред нощ. Слагахме детето в кревата, но самите не можехме да спим.

Просто забравих за футбола. Спомням си, че казах на жена си: "Не съм сигурен, че мога да продължа". В такива моменти осъзнавате, че футболът не е всичко. Ето защо аз говоря толкова ласкаво говоря за  Арсен Венгер, защото той бе страхотен човек.  Той ми каза: "Грижи се за сина си, без значение колко време отнема това". И за това аз толкова дълго време се връщах след травмата.

След първите четири или пет месеца на рехабилитацията не исках да продължа лечението. Заради сина ми не излизах от болницата, не спях. Честно казано, футболът стана безразличен за  мен - бях притеснен за сина си. Бях малко далеч от останалия свят.

Слава на Бога, сега синът ми е добре. Благодарение на лекарите и специалистите, той е добре и под контрол.

Той непрекъснато ме питаше: "Татко, кога ще се върнеш на терена? И аз исках да се върна заради него.

Не само заради него, но и заради дъщеря си - тя обожава това нещо. Освен това моето новородено бебе все още не ме е виждало да играя футбол, така че трябва да го направя заради нея.

Никога не трябва да се отказваш. Искам да играя възможно най-дълго. Искрено обичам футбола. Това е моят живот, животът на децата ми, имаме футболно семейство.

Целта ми е да се върна в отбора и да играя колкото се може повече мачове. Това е единственото нещо, върху което съм фокусиран в момента", заяви Уилшър.

  Сподели
416