Удуърд запазва контрола върху трансферите в Юнайтед


Н. Гавазов

Удуърд запазва контрола върху трансферите в Юнайтед

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд ще запази контрола върху трансферите на своя клуб, въпреки плановете за назначаване на технически директор.

Както е известно, босовете на Юнайтед достатъчно дълго обмисляха да актуализират управленската структура на клуба, като създадат позиция на технически или спортен директор.

Първо, с тази роля бяха свързвани най-добрите специалисти от цяла Европа за тази роля, а след това "червените дяволи" изместиха фокуса си от трансферните гурута към бившите си играчи като Рио Фърдинанд, Дарън Флетчър и Патрис Евра.

Според Daily Mail,  търсенето на подходящ кандидат продължава, но засега клубът няма никаква сигурност за това кой ще поеме  новосъздадената позиция и кога.

Много е вероятно да няма назначение през  това лято. Също така е ясно, че дори да бъде назначен отговорник за трансферите, Удуърд няма да споделя твърде много своята власт, запазвайки  правото си на вето върху  всеки трансфер.

Нещо повече, изпълнителният директор с действията си и намеренията си е на път да превърне спортният директор в чисто номинална фигура - Удуърд е много по-впечатлен от модела на трансферния комитет, какъвто вече е изграден в Ливърпул.

  Сподели
797