Моуриньо е готов да поеме отбор от Висшата лига


Н. Гавазов

Моуриньо е готов да поеме отбор от Висшата лига

Жозе  Моуриньо е готов да обсъди назначаването си като мениджър  на Нюкасъл, ако Шейх Халид приключи сделката за придобиване на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк".

Шейх Халид вече съгласува покупката на "свраките"  от Майкъл Ашли за £ 350 милиона, а в момента сделката се намира във  Висшата лига, откъдето трябва да бъде одобрена. Ако функционерите на открият проблеми с произхода на парите на арабския милиардер и получат гаранции за финансирането на Нюкасъл, те ще трябва да одобрят покупко-продажбата на клуба.

В същото време бъдещето на Рафаел Бенитес като мениджър на отбора остава под въпрос, въпреки очакваното пристигане на богат и влиятелен собственик.

Според Daily Mirror,  братовчедът на Шейх Мансур, който притежава Манчестър Сити е готов да покани по-титулуван специалист в лицето на Моуриньо.

Също така изданието успя да изясни, че исамият Моуриньо е  заинтересован да работи с Нюкасъл - португалецът търси ново обаждане след уволнението си  от Манчестър Юнайтед през декември.

Пълна подкрепа на ръководството и неограничен бюджет за трансфери  са нещата, с които клуб от "Сейнт Джеймсис Парк" може да съблазни Жозе, който винаги е имал слабост към Нюкасъл, работейки с  легендите на "свраките" Сър  Боби Робсън в Спортинг, Порто и Барселона.

Напомняме, че при седемте си пътувания до Нюкасъл с Челси и Юнайтед във Висшата лига Моуриньо никога не е печелил.

  Сподели
764