Карагър: Сър Алекс ми каза, че Клоп ще върне Ливърпул на неговото място


Н. Гавазов

Карагър: Сър Алекс ми каза, че Клоп ще върне Ливърпул на неговото място

Легендарният защитник на Ливърпул, а сега експерт в британската телевизия Джейми Карагър разказа за отношението на Сър Алекс Фъргюсън към мениджъра на мърсисайдци  Юрген Клоп.

"Спомням си момента, в който бях искрено развълнуван от това, което Юрген Клоп ще донесе в Ливърпул. Не само работата му в Бундеслигата с Борусия Дортмунд бе вълнуваща. Нито пък, че естественият му ентусиазъм и личност са толкова идеални за "Анфийлд", които той демонстрира при пристигането си. Има нещо повече да бъдеш голям мениджър, отколкото да притежаваш чар и да си личност.

Истинското одобрение дойде при посещението на "Олд Трафорд" преди няколко години. Бях поканен да играя в прощалния мач на Майкъл Карик и имах възможност да говоря със Сър Алекс. Бях чел комплиментите на Сър Фъргюсън за новия наставник на Ливърпул, така че се интересувах да чуя повече за него.

"В него има нещо, той е много уверен в себе си, може да стане човекът, който ще върне Ливърпул на мястото му", каза тогава Сър Алекс.

Лицето му показваше искрено възхищение от Клоп, съпроводено от още един намек за безпокойство, казвайки всичко, което трябваше да знам.

"Ако Фърги се притеснява, тогава този човек не е грешка", помислих си аз.

Сър Алекс обясни, че е срещнал Клоп на една от конференциите на УЕФА, където елитните треньори се събират на форума, за да обсъдят развитието на играта", пише Карагър в своята колона в The Telegraph.

  Сподели
549