Челси обмисля да замени Азар с Коутиньо


Н. Гавазов

Челси обмисля да замени Азар с Коутиньо

В случай на анулиране или временно спиране на забраната за трансфери, Челси ще се опита да накара Барселона да продаде Филипе Коутиньо, с когото да замени Еден Азар.

Както е известно, Азар не крие плановете си да напусне "Стамфорд Бридж"  през следващото лято. Договорът на Еден, който изтича след 12 месеца, просто не оставя избор на "сините", освен да сключат сделка с Реал Мадрид.

Реал се надява на скорошно  сключване на сделката, но лондонският клуб е под забрана да прави трансфери до края на януари 2020 година, което означава, че парите за белгиеца не могат да бъдат похарчени веднага.

Според Daily Mirror, Челси все още не е съгласен със санкциите, наложени от ФИФА, и ще ги оспори в Арбитражния спортен съд (CAS).

Апелацията  към CAS трябва поне да отложи наказанието, и в този случай, "сините" ще се опитат да получат Коутиньо, който само преди 18 месеца се премести в Барселона от Ливърпул на сделка на стойност 142 милиона паунда.

През тези 18 месеца Коутиньо  не се превърна в основен играч и вече е на разположение за трансфер на намалена цена, което привлече вниманието на Челси.

  Сподели
466