Юнайтед може да се откаже от покупка на централен защитник


Н. Гавазов

Юнайтед може да се откаже от покупка на централен защитник

Манчестър Юнайтед може да се откаже от плановете си да закупи  централен защитник на най-високо ниво през следващото лято.

През последните 12 месеца много играчи от центъра на отбраната, сред които Калиду Кулибали от Наполи, Милан Шкриняр от Интер, Хари Магуайър от Лестър и Матиас де Лигт от Аякс бяха свързвани с клуба от  "Олд Трафорд“.

Въпреки това, всички изброени играчи струват колосални пари, а освен това, ако решат да сменят клуба, те ще търсят  по-атрактивни опции от гледна точка на спортната част на въпроса, тъй като Юнайтед остана без Шампионска лига.

Освен това в количествено отношение "червените дяволи“ нямат проблеми с централните защитници. Мениджърът  Оле Гунар Солскяер все още има Фил Джоунс, Крис Смолинг, Виктор Линдельоф, Маркос Рохо, Ерик Бейли, а сега ще се върне от наем Аксел Туанзебе.

Както е видно, проблемът всъщност не е в количеството, а в организирането на отбранителна игра, а това е задача на треньорския щаб. Според ESPN, Солскяер ще се опита да я реши без да излиза на трансферния пазар.

Сега "дяволите" са фокусирани върху укрепването на други позиции, включително тази на десния фланг на отбраната и нападател от върха на атаката, а центърът на отбраната може да остане без ново попълнение.

  Сподели
463