Шейх Халид потвърди, че има сериозни намерения към Нюкасъл


Н. Гавазов

Шейх Халид потвърди, че има сериозни намерения към Нюкасъл

Шейх Халид бин Зайед Ал Нахаян потвърди сериозността на намеренията си по отношение на покупката на Нюкасъл.

Напомняме, че тези дни стана известно, че братовчедът на шейх Мансур, който притежава Манчестър Сити, се е договорил да купи "свраките" от Майк Ашли за 350 милиона паунда.

В предишни години Ашли многократно се приближаваше  към сключването на сделката, но никога не успя  да доведе въпроса до края. Често потенциалните инвеститори просто не могат документално да потвърдят  наличието на достатъчно средства.

Шейх Халид, който е и глава на  Bin Zayed Group, обаче побърза да разсее слуховете своята персона. Представителят на кралското семейство на ОАЕ очаква зелена светлина от Ашли и Висшата лига, които, както е предписано от правилата, трябва да проведат своя тест срещу потенциалния собственик на клуба за адекватност и чистота на капитала - т.нар. fit-and-proper test.

"Условията на сделката бяха договорени между нас и Майк Ашли. Тези условия бяха посочени в документ, подписан от двете страни, след което той бе пренасочен към Висшата лига.

Потвърждение за наличието на достатъчно средства е изпратено на адвокатите на Майк Ашли дори на 17 април. Така наречената проверка за достатъчност и чистота е стандартна процедура на Висшата лига и ще отнеме време. Правим всичко възможно да помогнем на Висшата лига в този процес",  гласи изявлението на Bin Zayed Group.

  Сподели
508